Dit bier begint met een sterke chocoladesmaak, maar uiteindelijk proef en ruik je ook rood fruit en vanille. Toch is de overheersende smaak cognac, whisky en hout. Dit gebeurt door het 242 dagen lang rijpen op vaten van Cognac Courvoisier & Whisky Malt.
Bij de eerste slok proef je vooral veel purechocola en turf, maar ook een klein beetje vanille en rood fruit. In de geur ruik je vooral hoe gerookt dit bier is. Dat mag ook wel, na 242 dagen rijpen op vaten van Oloroso & Leidag 1996.
De Balcones Imperial Doppelbock combineert eikenhout met rijke tonen van rozijnen, pruimen en zoethout, aangevuld door karamelachtige accenten van gebrande suiker.
vanille, gebrande karamel en chocolade en een licht zuurtje. De vanille wordt versterkt door de lagering op de Balcones vaten en de combinatie met de gebrande karamel en de lactose zorgt er voor dat het net lijkt op vloeibare crème brûlée.
Balmeta is een single varietal wijn gemaakt van de Carignan, de meest traditionele druif van de Empordà, een land van bloemen en rode luchten, waar de wijnstokken stoïcijns de Tramontane noordenwind weerstaan.
De rijke Peruaanse cacao voegt een verwarmende, nootachtige diepte toe met delicate hints van bloemen en kruiden. Verwarmende karameltoetsen worden prachtig in balans gehouden door een unieke mix van Belgische en Engelse gist
Bananensoes & Cappuccino is een Imperial Milkstout met een volle body en een zacht romig mondgevoel. Het bier biedt een zoete combinatie van banaan en karamel, gevolgd door rijke tonen van chocolade en koffie in de afdronk.
an Imperial Stout aged to perfection in port barrels. This exquisite brew, fit for the most discerning of palates, intertwines the opulence of a rich, robust stout with the luxurious nuances imparted by the coveted port wine barrels 11,3%
Beginnend met een 5-grain stout basis die is gevriesdroogd en vervolgens gerijpt in een unieke combinatie van twee uitzonderlijke vaten: Girvan North British Grain en Heaven Hill Bourbon
Speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden.
een prachtige barleywine gebrouwen en 6 maanden laten rijpen in Het Anker whisky barrels. Hierdoor krijgt het bier diepe en warme tonen van karamel, vanille en eik. De barrels zorgen voor een mooie complexiteit aan het stevige moutkarakter van het bier.
Deze Barley Wine heeft maar liefst 14 manden gerijpt in Craigellachie vaten. Craigellachie is een Whisky afkomstig uit het hart van de Schotse Speyside. De whiskyvaten geven deze barley wine extra diepgang van karamel en fruitige aromatische tonen.
Deze dikke Imperial Stout van 11% heeft 18 maanden gerijpt op Piana Vyshnia barrels. Deze unieke rijping geeft het bier rijke smaken van donker fruit, vanille en eikenhout, terwijl de diepe, complexe tonen van de stout goed aanwezig blijven.
#4000 is de vierde en tevens ook laatste in de reeks van de 4 speciale BA bieren voor het 20 jarig bestaan van Brouwerij de Molen. Met deze ‘quadruple-ish’ gelagerd op rum vaten sluiten we de serie met een knal af.
Baobab is op z’n zachtst gezegd uniek. De droogte zit hier diep ingeworteld, maar wordt al snel overwoekerd door een verfrissende citrusachtige kruin met exotische toetsen. Kortom: een boom van een tripel.