Brandt & Levie

Brandt & Levie Knoflook worst

Maken wonderbaarlijk lekkere droge worst van biologisch vark..
€7,95

Brandt & Levie Pistache & Siciliaanse citroen

Terug en nu vast in het assortiment!! Een worstje zo fris da..
€8,95

Brandt & Levie Rozemarijn worst

Maken wonderbaarlijk lekkere droge worst van biologisch vark..
€7,95

Brandt & Levie SALAMI Magazine

Jubileum magazine met 144 blz. aan recepten, interviews ter ..
€4,95

Brandt & Levie Truffel

Deze gouden combinatie van Brandt & Levies varken met zwarte..
€9,95

Brandt & Levie Zwarte peper worst

Maken wonderbaarlijk lekkere droge worst van biologisch vark..
€7,95

Brandt & Levie is een jongensdroom die is uitgekomen. Zij begonnen in een kelder in Baambrugge en hebben nu een eigen werkplaats in de Amsterdamse Houthavens. De afgelopen jaren voelden als een spannende reis die ze samen maakten. Zij hebben veel mensen ontmoet en mooie dingen gedaan en vooral onnoemelijk veel geleerd van mensen uit alle vakgebieden.

Geert, Jiri, Samuel dec 2013 2

De ontmoeting

Brandt & Levie worstmakers is in 2011 opgericht door Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie. Zij groeiden op in Amsterdam. Hun wegen kruisten vlak nadat ze de middelbare school hadden afgerond. Ze werkten allen in verschillende restaurants, runden gezamenlijk een cateringbedrijf en table d’hote. Na de nodige culinaire omzwervingen belandden zij met z'n drieën in de keuken van een Amsterdams restaurant. Er stond steevast huisgemaakte worst op de kaart. De ene keer was het worst met inktvis, de andere keer worst met gepofte appel en zwarte peper. Het soms net iets te ruige leven in de keuken beviel goed, maar het werd steeds duidelijker dat ze iets voor zichzelf wilden beginnen. Misschien wel iets met worst…

De Reis

Ze besloten de koffers te pakken en een worstreis te maken. De reis leidde via Corsica naar Italië. Op Corsica liepen ze mee met varkensboeren die hun varkens in het wild houden. De beesten lopen in het bos en voeden zich in de herfst met de kastanjes die van de boom vallen. De ruimte die de beesten hebben en het gevarieerde voer dat ze eten zorgt voor een kenmerkende smaak. Na een aantal weken de ambachtelijke Corsicaanse charcutiers te hebben bestudeerd was het tijd om door te reizen naar Italië. Ze gingen op bezoek bij Carlo Petrini, de president van Slow Food, en vroegen hem om hulp. Hij vond het prachtig dat Nederlandse jongens worststage wilde lopen. Hij nam ze persoonlijk mee op sleeptouw en zo konden ze bij een aantal van de beste Italiaanse slagers zoals Dario Cechinni en de familie Savigni stage lopen. Ze keken mee bij allerlei soorten bedrijven, bij grootschalige hamfabrieken, maar ook bij slagers die alleen in de winter slachten en geen koelcel hebben. Ze leerden veel, maar zagen ook hoe bij de grotere bedrijven Noord-Europees bio-industrie varken verwerkt wordt tot ham en salami.

Bij thuiskomst

Teruggekomen in Nederland waren ze enthousiaster dan ooit om zelf aan de slag te gaan. Ze wilden de allerlekkerste worst gaan maken van goed gehouden Nederlands varkens. Ze gingen experimenteren en begonnen met kleine hoeveelheden worst die ze ophingen in kelders en zolders. Ze testten tientallen smaken en gebruikten verschillende technieken die ze hadden afgekeken in Italië. Uit een lange testfase rolde de basis van het merk. Zeven smaken droge worst. Al snel volgden meer producten en veranderden ze van koks in worstmakers.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »