Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Colline di San Mauro is gemaakt van een blend van 70% carboncella met 30% frantoio en leccino olijven. De San Mauro olijven van de Proprietà di Doorten komen uit de Sabijnse heuvels nabij Rome. Lees meer..
Carboncella is een autochtone olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. Carboncella geeft een krachtige olijfolie die in combinatie met de leccino en frantoio olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert met tonen van pijnboompit en artisjok. Deze olijfolie blijft goed overeind bij kruidige en zoete gerechten zoals panforte en olijfolie ijs, maar ook bij vleessoorten zoals lamsvlees met een sterkere smaak.
Colline di San Mauro is leverbaar in flessen van 500 en 250ml.
Om de kwaliteit te duiden, werd in de Romeinse tijd olijfolie ingedeeld in verschillende categorieën. 'Oleum Ex Albis Ulivas' was de classificatie voor de allerbeste olijfolie. Deze werd gemaakt van in november geplukte olijven. Vroegrijpe olijven die een olie opleveren met een zeer lage zuurgraad, een laag gehalte peroxides en een hoog gehalte polifenolen.
San Mauro olijfolie is gemaakt op basis van de oude Romeinse tradities. De olijven worden tussen half oktober en half november geplukt en binnen 24 uur na de oogst koud geperst. De olijfolie wordt ongefilterd opgeslagen in tanks en na minimaal een maand gebotteld in kleine donkere flessen.
Door de vroege pluk, de snelle verwerking en de zeer zorgvuldige bewaarmethode is San Mauro olijfolie uniek in zijn versheid. San Mauro olijfolie heeft een fruitige, licht bitterpeperige smaak en een grasgroene kleur.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen