International shipping
Dé culinaire cadeauwinkel van de Bollenstreek
Vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis! *
Lisse heeft Smaak!

Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel

Kwaliteitscertificering Foodspecialiteitenwinkels

De Kwaliteitscertificering Foodspecialiteitenwinkels is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waarmee de kwaliteit van de winkel, de ondernemer en zijn/haar medewerkers wordt vastgesteld. Deelnemende winkels zijn kaasspeciaalzaken, foodspecialiteiten- of delicatessenwinkels en notenspeciaalzaken.

Iedere winkel wordt in het voorjaar door een vakkundige jury bezocht en beoordeeld op meer dan 120 punten. Er wordt vooral gelet op de hygiëne en versheid/conditie van de producten. Als aan een van de eisen daarvan niet wordt voldaan, is certificering onmogelijk. Daarnaast worden de winkel, de ondernemer of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling, vakkennis en adviesvaardigheid.
Voor alle hoofdonderwerpen moet een voldoende worden gescoord. Alleen dán wordt de winkel gecertificeerd.

Nationale Competities

Sommige kaasspeciaalzaken en foodspecialiteitenwinkels scoren uitzonderlijk hoog in de Kwaliteitscertificering Foodspecialiteitenwinkels. Zij blinken echt uit qua assortiment, winkeluitstraling, vakkennis en adviesvaardigheid. Deze absolute topwinkels kunnen met elkaar de strijd aangaan in de Nationale Competities ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak (met jaartal)’ en ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel (met jaartal)’.

Prestigieuze wedstrijd
Aan de Nationale Competities kunnen maximaal 25 kaasspeciaalzaken en 20 foodspecialiteitenwinkels deelnemen. De Raad van Advies bepaalt welke winkels voor deze prestigieuze wedstrijd in aanmerking komen.

Te winnen titels
In de competities kunnen gewonnen worden de eretitels ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ met als beloning het Gouden Kaasmes en ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’ met als beloning de Beste Foodspecialiteitenwinkel Trofee.
 
International shipping
Dé culinaire cadeauwinkel van de Bollenstreek
Vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis! *
Lisse heeft Smaak!