Japan Gyokuro Asahi (vanaf 50 gram)

Gyokuro is een mooie en exclusieve groene thee uit Japan. Vandaag de dag, wordt deze thee bijna uitsluitend in de regio Kyoto verbouwd. De naam "Gyokuro" betekend "jade dauw" en verwijst naar de mooie groene kleur van de infusie.

€8,95 Incl. btw
Aantal:    In winkelwagen

Reviews

Geen reviews gevonden...

Deze thee wordt per bestelling verpakt om zo deze delicate thee te beschermen tegen invloeden van zuurstof, licht en warmte.

Gyokuro is een mooie en exclusieve groene thee uit Japan. Vandaag de dag, wordt deze thee bijna uitsluitend in de regio Kyoto verbouwd. De naam "Gyokuro" betekend "jade dauw" en verwijst naar de mooie groene kleur van de infusie.

Gyokuro thee wordt van de varieteit Yabukita gamaakt. Deze struik heeft een klein blad. Gyokuro wordt alleen gemaakt van de bladknoppen van de jaarlijkse oogst. De thee groeit in de schaduw en enkele weken voordat er wordt geoogst, worden stro matten, rieten daken of andere beschermende afdekkingen geplaatst boven de thee struiken om het zonlicht te dempen. Dit zorgt ervoor dat de aminozuren (theanine) en cafeïne in de thee bladeren toe te nemen, terwijl catechines (de bron van bitterheid in thee) afnemen, vandaar de zoete aparte, typisch Japanse smaak.

Bij het verwerken van de pluk worden eerst de blaadjes voorzichtig lichtjes gestoomd om oxidatie te voorkomen. Het resultaat is een rauwe thee. De fijnste kwaliteiten blaadjes worden geselecteerd om daarvan vervolgens de Gyokuro te maken. In dit stadium, ondergaat de thee een proces van rollen en drogen. Vele stappen zijn nodig om de thee een naald-achtige vorm te geven. Tenslotte wordt de thee tenminste  een week met rust gelaten voor de ontwikkeling van de karakteristieke smaak.

De bladeren van de Gyokuro zijn lang, naaldachtig en diep groen van kleur met de zoete aroma's van boter maïs, gestoomde groene en geroosterde hazelnoten. Eenmaal gezet, krijgen de bladeren meer plantaardige aroma's. De intense geel-groen infusie heeft een zachte, bitterzoete geur.

Zetinstructie:

  • Gebruik water van maximaal 70 graden, verwarm de pot en kopjes voor.
  • Gebruik 2 gram thee per 200 ml, en laat de thee 3 minuten trekken, deze thee kan meerdere malen opgegoten worden. Liefst geen theelepel of dergelijke te gebruiken, zodat de thee niet belemmerd wordt tijdens de infusie en de bladeren alle vrijheid hebben.
Geen specificaties gevonden
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.