International shipping
Dé culinaire cadeauwinkel van de Bollenstreek
Vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis! *
Lisse heeft Smaak!

Hoja Verde

Hoja Verde chocolade 100%

Nieuwe verpakking! Dit is pure chocolade in haar puurste vor..
€3,50
Hoja Verde is uit het Spaans te vertalen als "groen blad". Deze naam verwijst naar één van de drie rozenkwekerijen waarmee Hoja Verde in 1997 is gestart. De laatste jaren is Hoja Verde zich ook gaan bekwamen in koffie en cacao, waarna ook de avocado olie is toegevoegd aan het merk Hoja Verde.

Hoja Verde begint met alleen de beste grondstoffen - het allerbelangrijkste, een premium cacaoboon. De wetenschappelijke naam van deze donkere chocolade bonen is "Fino Arriba".  Deze cacao is uitsluitend te vinden in het tropisch regenwoud van Ecuador.  Ecuadoriaanse cacao wordt al lang erkend als een van de mooiste in de wereld.

De "Fino Arriba" cacaobonen boeien de fijnproevers met zijn diepte van de smaak en de ongeëvenaarde aroma. Dit is niet alleen chocolade. Het is een reis door de aroma's van koffie, noten, bramen, kaneel en de vruchten en bloemen van het regenwoud.
Hoja Verde Dark Chocolate is afkomstig van de peulen van de schaduw geteelde cacao bomen in de uitlopers van de Andes in Ecuador. Daar worden de peulen geoogst op hun ideale rijpheid door de landbouwers van tientallen kleine bedrijven
De eindproducten zijn een openbaring voor alle zintuigen: het uiterlijk, de geur, de smaak op de tong en de manier waarop het smelt in de mond.

Cacao Arriba

Tot het eind van de 19e eeuw was Ecuador de grootste producent van kwaliteit cacao, totdat er hele oogsten en plantages verwoest werden door verschillende ziektes. Men ging naar andere inkomstbronnen zoeken, zoals olie, bananen, veeteelt en garnalen. Daarnaast ging de overheid zich toeleggen op het ontwikkelen van een cacaoras, dat meer resistent is tegen deze ziektes: de CCN-51.

Feit blijft dat de allerbeste kwaliteit de zogenaamde cacao Arriba is. Deze zal nooit in de bulk verdwijnen, maar wordt wereldwijd gezien als de allerhoogste kwaliteit. Begin van deze eeuw is men daarom met hulp van de Ecuadoriaanse overheid weer begonnen met het produceren van deze kwaliteit cacao. Ecuador produceert zo’n 10% van de wereld cacaoproductie, dat is  zo ongeveer 200.000 ton per jaar. Hiervan is 70% cacao Arriba. Door verdergaande ontwikkelingen zal de cacaoproductie in 2015 naar 235.000 ton per jaar groeien. Cacao is  een belangrijk exportproduct voor Ecuador.

Plantage in Ecuador in 1903

Verschillende namen
Kwaliteit cacao uit Ecuador wordt cacao Nacional of cacao Arriba genoemd. Nacional (vertaald: nationaal) vanwege zijn Ecuadoriaanse oorsprong en  Arriba (vertaald: fijn boven) vanwege de ligging boven de Guayas rivieren en zijn fijne geur. Een enkele keer wordt het Fino de Aroma genoemd. Fino de Aroma betekent fijne aroma en is de benaming voor alle fijne aroma cacaosoorten in de wereld. Echter cacao Nacional en Arriba komen alléén in Ecuador voor.

 
Lees meer
Lees minder
International shipping
Dé culinaire cadeauwinkel van de Bollenstreek
Vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis! *
Lisse heeft Smaak!