Buglioni / Il Bugiardo Ripasso 2013

‘’Als dit geen Amarone is, dan is dit een liegende wijn!’’ Dit zijn de woorden van een ervaren sommelier, toen hij voor het eerst deze Ripasso proefde..

Beschikbaarheid: Op voorraad
€19,95 Incl. btw
  • Bestel 6 voor €16,75 per stuk en bespaar 16%
Aantal:    In winkelwagen

Reviews

Geen reviews gevonden...

‘’Als dit geen Amarone is, dan is dit een liegende wijn!’’
Dit zijn de woorden van een ervaren sommelier, toen hij voor het eerst deze Ripasso proefde. Dat was de aanleiding voor Mariano (de wijnmaker) om de wijn ‘Il Bugiardo’ (‘De Leugenaar’) te noemen.
Een Amarone wijn wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Een Ripasso wijn wordt gemaakt van gewone druiven maar staat ook bekend als ‘kleine Amarone’ aangezien het druivensap in contact wordt gebracht met de druivenschillen van de Amarone. Op die manier krijgt de wijn extra concentratie en een ‘vleugje Amarone’. Bij Buglioni nemen ze geen genoegen met dit ‘vleugje’ en laten ze een deel van de druiven voor de Ripasso ook indrogen. Resultaat is een zeer rijke en geconcentreerde wijn die onovertroffen is in combinatie met ‘’Risotto al Bugiardo’’, een heerlijke risotto gemaakt met de Il Bugiardowijn, wat in de wijnbar van Buglioni geserveerd wordt. Daarnaast zeer goed met geroosterd rundvlees of gerijpte kazen.
Tip: open de wijn een paar uren van te voren.

Aan de voet van de heuvels in Corrubbio di San Pietro, in het hart van Valpolicella, bevindt zich de prachtige Azienda van de familie Buglioni. Sinds 1993 wordt hier met grote passie en respect voor de natuur wijn gemaakt. Bij Buglioni maakt men uitsluitend wijn van traditionele druivenrassen als Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara.

De druiven voor de Ripasso worden eind september met de hand geplukt. Een deel van de druiven wordt gelijk gevinifieerd en het andere deel wordt tot november gedroogd. Het gelijk gevinifieerde deel wordt op de Ripasso-methode door de lie van de Amarone gepompt en geblend met het later gevinifieerde deel. Daarna ligt de Ripasso 18 tot 20 maanden op grote houten vaten en nog 6 maanden op fles voordat hij in de handel komt.

Proefnotitie

Donkere robijn kleur. Intense en elegante aroma’s van rijp fruit en kruiden met een lichte hint van vanille en tabak. Rijke en warme smaak, fluweel en harmonieus.  (14,5%)

Druif Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara
Karakter Vol
Drinken Nu op dronk.
Lekker bij Kaasplankje met krachtige kazen.
Serveren rond 18°C

 

 

Geen specificaties gevonden
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Gerelateerde producten